Nyheter

Här kan du hitta senaste nytt från SSS.

Tack för årsmötet!

Hovgårdens Vitsippa, foto: Katja Bårring

Tack för ett väldigt bra, snabbt och konstruktivt årsmöte! Våra administratörer var lite för snabba att avsluta mötet, vi beklagar detta! Vi bjuder in till en frågestund en annan dag när styrelsen hunnit samla sig och sova ikapp. 😅

Förtydligande + utvärdering

Shetlandsponny-SM 2017, foto: Lotta Lundahl

Utvärdering av avelsvärderingenEtt dokument missades i gårdagens nyhet, och det var styrelsens sammanfattning av utvärderingen av avelsvärderingen dvs. av del 1 av enkäten. Ni hittar sammanfattningen här.

Information inför årsmötet

Shetlandsponny-SM 2017, foto: Lotta Lundahl

På söndag är det så dags för årsmöte! Här nedan hittar du förhoppningsvis den sista informationen som ska behövas, däribland styrelsens två sista propositioner, samt övriga handlingar till årsmötet samlade.

Enkät om avelsvärderingen

Bäckdalens Jazz, foto: Annika Andersson

Nu finns möjligheten att delta dels i utvärderingen av avelsvärderingen som var nu i helgen, dels att få bidra med dina synpunkter på hur avelsvärderingen av shetlandsponnyhingstar bör läggas upp i framtiden!

Helgens livesändning

Lyrics Wonderful, foto: Lotta Lundahl

För att göra det möjligt även för den som inte är medlem på Facebook att följa avelsvärderingen, så kommer vi köra livesändningen i helgen via Zoom.

Katalog för avelsvärderingen 3-4 oktober

Skäpperöds Rex, foto: Frida Erixon

Nu finns katalogen för avelsvärderingen den 3-4 oktober 2020 att ladda ner här. Styrelsens nästa möte är torsdagen den 24 september, så om du har något du vill att styrelsen ska ta upp så behöver det vara inne senast den 22 september, du skickar det till info@shetlandsponny.se.

Studiebesök på SSS kansli

SSS kansli: Stamboksförare Linda Andersson på kansliet.

På SSS kansli arbetar sedan 10 år tillbaka Linda Andersson som stamboksförare. Hon är mycket uppskattad bland hästägarna eftersom hon alltid är trevlig och hjälpsam, och det finns få saker hon inte har koll på när det gäller reglementen och pass!

Påminnelse om fölregistrering och betäckningsrapportering

Gaias Binka, foto: Katja Bårring

Den 30 september måste ansökan om pass för dina föl ha inkommit till kansliet för att ansökan ska få göras till den ordinarie lägre avgiften. Det är också sista datum för att lämna in betäckningsrapporteringen för din avelshingst för att slippa förseningsavgift.

SM-vinnare i galopp!

Valentinos Betty Boop, foto: Elina Björklund

Vi gratulerar Svea Lindersson Hagberg och Valentinos Betty Boop som sista helgen i augusti vann SM i ponnygalopp för A-ponnyer!

Ny utställning i Sollefteå

Kompis Dagny. Foto: Linnea Ornstein

Shetland Nord har lagt till en ny utställning, den 3 oktober 2020 i Sollefteå. Domare är Viveka Karlestrand och sista anmälan är 3 september. Du hittar proppen här.

Information från styrelsen 6 augusti

Foto: Frida Erixon

Styrelsen hade sitt senaste möte den 30 juli. Om du har frågor eller förslag till styrelsen är du alltid välkommen att maila styrelsen på info@shetlandsponny.se eller kontakta någon av styrelsemedlemmarna per telefon.

Shetlandsponnyquiz

Lundabo Farina & Vildängens Fairybell. Foto: Frida Erixon

De som deltog i SSS digitala releasefest för den nya hemsidan den 21 juli kunde också delta i vår shetlandsponnyquiz.

Ny hemsida!

Vildängens Nutter Butter. Foto: Frida Erixon

Den nya hemsidan är tänkt att ha en enkel och lättnavigerad struktur och fungera lika bra på telefoner och läsplattor som på en dator.

Inbjudan – digital releasefest!

Dixie Chick. Foto: Frida Erixon

I år är möjligheterna att träffa varandra och bara socialisera under avslappnade former ganska begränsade. Styrelsen vill därför ta tillfället i akt att bjuda in våra medlemmar till en informell kväll med lite roliga upptåg och samtidigt få möjligheten att släppa en nyhet!

Vägledning Covid-19

Johannesbergs Golden Queen & Vildängens Golden Countess. Foto: Frida Erixon

Vägledning vid arrangemang av SSS och dess regionföreningar med avseende på COVID-19

Information från styrelsen

Vildängens Nutter Butter. Foto: Frida Erixon

Igår den 4 juli hade den interimistiska styrelsen sitt första ”riktiga” styrelsemöte och vill informera om följande.

Tack för förtroendet!

Änglyckans Vire. Foto: Tove Olsson

Stort tack till våra medlemmar för den stora uppslutningen till medlemsmötet den 28 juni!