Första brukbarhetsdiplomet – Hovgårdens Vitsippa!

I år infördes en ny merit som premierar de ponnyer som är användbara inom flera olika grenar – brukbarhetsdiplom!

I början av sommaren fick den första ponnyn brukbarhetsdiplom, Hovgårdens Vitsippa. Hon har presterat både i trav, ridning och tömkörning och är alltså ett typiskt exempel på en riktigt användbar ponny!

Vi frågade hennes ägare Katja Bårring lite om Vitsippa och vad hon har för uppgifter:

”Det känns superkul att ha fått brukbarhetsdiplom för Vitsippa! Hon är en mångsidig och användbar ponny som verkligen är värd det. Hon har fått 38p exteriört och hon är kanske inte en utställningsponny, men det känns fint att hon ändå kan vara med och bidra till sin mammas A-bokstav.

Vitsippa var mitt allra första shetlandsföl, vi körde in henne när hon var fem och min dotter har ridit in henne. För några år sedan började hennes skötare Felicia ta hand om henne, och tillsammans har de tagit licens och tävlat i trav. De har också tävlat tömkörning och körning hos SSS med vinster och placeringar, och med min dotter Selma har Vitsippa tävlat pay & jump 30 cm och riden bruks.

Vitsippa har ett hjärta av guld, även om hon kanske inte alltid är den piggaste ponnyn – utom i körning och trav där det går fortare. Hon älskar uppmärksamhet och är en maskot för oss. Förra året betäcktes hon men det blev tyvärr inget vilket vi är ledsna över. Förhoppningen är att Selmas lillasyster Svea ska ta över Vitsippa, och hon har också en medryttare som rider henne. Det är roligt att få dela med sig av en så gullig ponny!”

Grattis till brukbarhetsdiplomet och lycka till framöver! Du kan läsa mer om brukbarhetsdiplomet här.

(Hovgårdens Vitsippa är f-10 e. Fridhems Kim RS 373 u. Vilda Matilda RS 3526)