Information från styrelsen den 28 augusti 2020

Här hittar du senaste information från styrelsen.

Styrelsen hade sitt senaste möte den 25 augusti. Om du har frågor eller förslag till styrelsen är du alltid välkommen att maila styrelsen på info@shetlandsponny.se eller kontakta någon av styrelsemedlemmarna per telefon.

Avelsvärdering av hingstar

Anmälningstiden har nu gått ut till avelsvärderingen den 3-4 oktober. Vi kan konstatera att vi har nästan 100 hingstar anmälda till de två dagarna och att beslutet att förlänga avelsvärdeklassen för de hingstar som skulle ha visats på generalmönstringen med ett år var helt riktigt. Vi kan också se att fördelningen av hingstar över de två dagarna har blivit så gott som perfekt utan att vi behöver göra några justeringar. Det innebär att 2- och 3-åriga hingstar oavsett storlek kommer att visas på lördagen och att 4-åriga samt 5-åriga och äldre hingstar kommer att visas på söndagen. Styrelsen arbetar nu hårt med logistiken för helgen för att kunna genomföra avelsvärderingen på ett smidigt och smittsäkert sätt. Vi kommer lägga ut mer information så snart vi har ett katalogunderlag och har detaljerna klara. Vi arbetar också för att försöka livesända avelsvärderingen båda dagarna, eftersom vi inte kommer ha möjlighet att ha någon publik på plats.

Medlemmar i föreningen

Vi kan konstatera att medlemsantalet i föreningen har ökat med nästan 10 % de senaste månaderna. Det tycker vi naturligtvis är jätteroligt, och vi uppmanar alla våra befintliga medlemmar att berätta för andra shetlandsponnyintresserade varför de ska vara medlemmar i föreningen och stötta det arbete vi alla gör för rasen tillsammans!

Möte med regionalföreningarna

Den 23 augusti träffade SSS styrelse regionalföreningarnas styrelser via Zoom. På mötet diskuterades bland annat hur regionalföreningarna vill att deras roll och relation till styrelsen ska se ut, vilka frågor som styrelsen gärna bör lyfta till regionalföreningarna, utställningsplanering inför 2021, hur nya regionalföreningar ska anslutas till föreningen, samt planering inför årsmötet där flera regionalföreningar kommer erbjuda gemensam lokal för det digitala mötet. Ett nytt möte kommer att hållas under hösten och du är alltid välkommen att lämna förslag till både din regionalförening och till SSS om det är någon fråga du tycker borde lyftas.

Meritering för diplom och SUCH

Förslag har inkommit från medlemmar om att det skulle medges dispens i år för att få räkna resultat från lokala ponnyutställningar som inte arrangeras av SSS för att kunna få dubbelguldsdiplom eller SUCH. Styrelsen har beslutat att inte medge dispens mot den bakgrunden att även om många av de tidigare utställningarna ställdes in så har många nya utställningar tillkommit. Även om vi är medvetna om att det är ett speciellt år i år så har det funnits eller finns möjlighet att visa på totalt 16 utställningar över hela landet arrangerade av våra regionalföreningar, vilket inte på något sätt är ett litet antal. Därtill görs inte samma kontroller av t.ex. identitet, mankhöjd och tänder på de lokala ponnyutställningarna vilket gör att det inte råder samma förutsättningar om man visar där. Flera nya utställningar har också tillkommit under hösten, så passa på att anmäla era ponnyer dit!

Ny utställning i Kolbäck

Shetland Nord har lagt till en ny utställning, en drive in-utställning den 31 oktober i Kolbäck med Helena Jansson som domare. Helena är ny som shetlandsponnydomare för i år, hon är sedan tidigare godkänd som domare för ett flertal raser. Sista anmälan till Kolbäck är den 16 oktober.

Nästa styrelsemöte

Styrelsen har sitt nästa möte på kvällen onsdagen den 2 september. Om du har ett förslag eller något som du önskar att styrelsen tar ställning till vid det mötet behöver det komma styrelsen tillhanda senast måndagen den 31 augusti (annars tas det upp vid ett senare styrelsemöte). Du skickar enklast in det till info@shetlandsponny.se.

Vänliga hälsningar,

SSS interimsstyrelse